Hoe je op een natuurlijke manier je ogen kunt verbeteren.

Meer dan de helft van de mensen draagt een bril. We staren met zijn allen steeds vaker naar onze computerschermen en telefoons. Ook zitten we steeds vaker binnen. Dit leidt ertoe dat onze ogen steeds verder achteruitgaan omdat ze vermoeid zijn en sneller verouderen. Vaak wordt gedacht dat je niets meer kunt doen aan een verminderd zicht. Dit is niet waar. Naast het consumeren van bepaalde voedingsmiddelen kun je ook oefeningen voor je ogen uitvoeren.

Met welke voeding kun jij je ogen verbeteren?
– Vitamine A, C, E, koper en zink zijn heel belangrijk voor gezonde ogen. Vitamine A zit in lever, vis en boter. Zink zit in o.a. rijst en peulvruchten. Koper komt vooral voor in orgaanvlees, zeevis, schaal- en schelpdieren, noten en graanproducten.

– Antioxidanten zoals luteïne, zeeaxanthine en bètacaroteen kunnen je ogen beschermen. Deze stoffen zitten vooral in eigeel, pompoen, zoete aardappelen en wortelen.

– DHA is een vet dat vooral in vis zit, zoals sardines, zalm en makreel. Allemaal vissoorten die lekker en vettig zijn. DHA is goed voor je ogen.

Oog gymnastiek?
Stress en spanning kunnen je oogzicht verslechteren. Simpele oefeningen kunnen je helpen om je ogen te verbeteren. Doe de onderstaande oefeningen een maand lang en dan zul je misschien al verbetering merken.

ogen