Gezondheidstesten

Zolang we hier op deze planeet zijn, vertrouwen mensen al op kruiden, vanwege hun smaak en geneeskrachtige werking. Door de jaren heen leidde mondelinge overlevering tot een verzameling van kruidenkennis, die van generatie op generatie werd doorgegeven.
Zelfs degenen die sceptisch staan tegenover het gebruik van kruiden bij het behandelen van ziekten, weten dat veel moderne medicijnen zijn afgeleid van kruiden. Bijvoorbeeld aspirine. Deze alledaagse pijnstiller is gemaakt van salicylzuur, een bestanddeel dat uit spirea en wilgen is geïsoleerd. Maar wanneer de werkzame ingrediënten zijn geïsoleerd gaan alle modulators (wellicht tegen bijwerkingen) en versterkers, die de plant van nature heeft, verloren. Vaak is het beter om het kruid inclusief alle eigenschappen te gebruiken, dan een medicijn met slechts 1.
Op Zondag 9 Oktober 2016 organiseren wij in samenwerking met Islamic medicine academy Nederland (IMAN) een 1 daagse cursus “introductie in de kruidengeneeskunde”.

Wat weet je na deze cursus?
– De basis begrippen van kruidengeneeskunde
– Hoe je kruiden kunt bereiden in verschillende vormen. O.a. hoe je een kruidenthee, aftreksel of olie kunt maken.
– Welke kruiden een must in huis zijn en hoe je deze voor verschillende ziekten kunt gebruiken.
– En nog veel meer!
Ook gaan we praktisch met elkaar aan de slag en zullen wij samen een geneeskrachtige zalf maken.

Algemene informatie:
De cursus begint om 11.30 en zal om 16.00 eindigen.
Locatie is in Rotterdam.

Schrijf je nu in op https://www.hijamaencupping.nl/product/introductie-kruiden-geneeskunde/ en ontvang een E-book met daarin alle belangrijke kruiden en hun toepassing!