slider_1

 

Vorige week zijn er ontzettend veel nieuwsberichten geweest over cupping therapie omdat leden van het olympisch team en met name omdat de olympische held Michael Phelps met ronde vlekken op zijn lichaam bij het bad verscheen. Ook het blad Quote heeft mij benaderd voor een gesprek waarna ze mij bestempelden als “cupping koningin”! Wat ik jammer vind en onterecht is dat Quote maar ook andere nieuwsbladen afsluiten met de regel dat cupping niet wetenschappelijk bewezen is. Er zijn voldoende wetenschappelijke studies die de effectiviteit bewijzen. Hieronder kun je meer lezen.

  1. Chronische schouder en nekpijn

Er zijn een aantal studies waarbij er zowel de droge cupping therapie alsook de natte cupping (hijama) is getoetst bij chronische nek en schouderklachten. Bij alle studies kwam naar voren dat er een significant positief verschil was in pijn en kwaliteit van leven. In een studie met 50 personen waarbij er een serie van 5 behandelingen in 2 weken tijd is uitgevoerd kwam duidelijk naar voren dat de behandelingen veel effect hadden op chronische nekpijn. Niet alleen werd de subjectieve maar ook mechanische pijn sterk verminderd.

2. Lage rugpijn klachten

In een studie van 80 personen met non specifieke lage rugpijn klachten waarbij er 40 werden behandeld met hijama (wet cupping therapie) werd er een duidelijk verschil gemeten in klachten en dit effect hield nog zeker 2 weken na de behandeling aan.

3. Knie artritis

In deze studie kwam duidelijk naar voren dat er flinke verbeteringen te constateren zijn op het gebied van pijn, oedeem, stijfheid en beweging. Ze vonden het effect van de cupping therapy vergelijkbaar met het innemen van een pijnstiller genaamd acetaminophen. Van deze pijnstiller zou je driemaal daags 650mg in moeten nemen om een vergelijkbaar effect te krijgen. Deze pijnstillers hebben natuurlijk net als alle andere pijnstillers ook flinke bijwerkingen. Dus dan is de keuze toch makkelijk zou je denken.

4. Menstruatiepijn

In een studie waarbij 25 vrouwen met ernstige menstruatiepijnen zijn behandeld met droge cupping hadden deze vrouwen significant veel minder pijn.

5. Pijnklachten

Er is door een groep wetenschappers gekeken naar een aantal studies over cupping bij pijn. Van de 7 studies vonden zij er 6 die aantoonden dat cupping kan helpen bij pijn en het mooiste is, er zijn geen bijwerkingen!

In de praktijk hebben wij heel veel mensen van hun chronische pijnklachten af geholpen.  Mensen die jarenlang aan de pijnstillers hebben gezeten en die nu niet meer nodig hebben. Voor mij persoonlijk is dit bewijs genoeg.

Mocht je nog twijfelen, neem dan contact met me op.

Ik wil je graag vertellen hoe het werkt en wat de werking is voor jouw klacht. Daarnaast kan ik je laten zien hoe andere patiënten baat hebben gehad bij mijn cupping behandeling.

Je kunt mij bereiken op 0104776077 Of vul het contact formulier in en vergeet niet je klacht te noemen. Dan bel ik je zo snel mogelijk op.