medicijnen en geld

Ondanks dat het Ramadan is ben ik afgelopen woensdag naar een lezing geweest van een man die de waarheid durft te vertellen. Na zijn boek te hebben gelezen wilde ik de man ook persoonlijk ontmoeten en hem wat vragen stellen. Tijdens de lezing hoorde ik nieuwe dingen maar ook dingen die ik al wist en die me toch kippenvel bezorgde. Bijvoorbeeld dat wij, maar ook artsen, doelbewust worden gemanipuleerd en vergiftigd door ons constant in de richting van medicijnen te laten duwen. Medicijnen waarvan onderzoeken zijn gemanipuleerd en waarvan we helemaal niet weten wat het op lange termijn met je lichaam doet. Dat we door krachtige media, marketing strategieën en campagnes voortdurend bang worden gemaakt voor allerlei ziektes en ons heil meer in medicijnen zoeken. Terwijl wij alhamdulilah een bijzonder lichaam hebben, dat veel kan hebben, kunnen we op allerlei manieren het zelfhelende vermogen aanwakkeren. Geen enkel medicijn kan jou werkelijk genezen. Artsen of medicijnen kunnen jou alleen helpen om bepaalde klachten te verminderen of te onderdrukken. Maar ze kunnen jou niet genezen. Een van de best bewaarde geheimen is dat je lichaam de mogelijkheid heeft om zichzelf te herstellen. Sterker nog, medicijnen zijn, na kanker en hart- en vaatziekten, de belangrijkste doodsoorzaak. Het werd mij ook pijnlijk duidelijk dat de strategie van de farmaceutische maffia zo ontzettend slim is. Vanaf dag één wordt er een uitgekiende strategie uitgezet om deze alternatieve therapieën, die toch concurrenten zijn, van de kaart te vegen.

Hoe is dat dan gegaan?

Voor de 20e eeuw werd er volop gebruikgemaakt van natuurgeneeskundige behandelingen en werd er ook op de medische faculteiten natuurgeneeskunde gegeven. Hier kwam in 1910 na het verschijnen van het Flexner Report een einde aan. Dit werd gefinancieerd door de Rockefeller-, Carnegie- en Ford Foundations. Dit rapport zorgde er naar verluidt onder andere voor dat er een einde werd gemaakt aan het gebruik van homeopathie, maar hij zorgde er tegelijkertijd voor dat zijn farmaceutische bedrijven en oliereuzen konden blijven verdienen aan olieproducten en medicijnen.

Waarom zou hij dat doen?

Rockefeller was een rijke oliemagnaat. Al snel legde hij zijn focus op de farmaceutische industrie. De bedoeling was om met alleen toegestane gepatenteerde synthethische medicijnen de hele medische wereld te beheersen en te controleren. Want natuurlijke therapieën zijn concurrentie en kunnen niet worden gepatenteerd en medicijnen die gepatenteerd zijn, zijn natuurlijk heel winstgevend. Er is toen een hele strategie uitgestippeld om de concurrent uit te schakelen en alle mensen dezelfde richting op te krijgen. Dus begon Rockefeller aan de University of Chicago School of Medicine te doneren. De donaties waren niet zonder voorwaarden en regels. De voorwaarden waren dat er alleen over farmaceutische medicijnen zou worden onderwezen. Daarna huurde hij om dit te evalueren Abraham Flexner in, die zogenaamd een bezoek bracht aan andere medische faculteiten die nog wel natuurgeneeskundige therapieën doceerden. Dat Flexner al die medische faculteiten helemaal niet heeft kunnen bezoeken binnen dat korte tijdsbestek, even terzijde.

Flexner heeft toen een rapport geschreven wat wetgevers ervan heeft overtuigd om alleen gediplomeerde artsen, die in de farmacologie opgeleid waren, toe te laten. Medische opleidingen moesten op farmacie en techniek berusten. Artsen moesten via protocollen en principes gaan werken en daar niet van afwijken. Daardoor staat de mens niet meer centraal. Er wordt niet gekeken naar de mens maar naar de ziekte of de klacht en welk medicijn dit eventueel kan genezen.

En zo zorgde Rockefeller ervoor dat op medische scholen alle natuurlijke geneeswijzen verdwenen. Rond de eeuwwisseling bijvoorbeeld waren er nog zo’n 43% medische scholen die homeopathie onderwezen en zes maanden later waren dit er nog maar twee. De ‘American Medical Association’ (AMA) werd naar voren geschoven en werd de belangrijkste instantie, die kon bepalen welke medicijnen het label ‘betrouwbaar’ mochten dragen en welke niet en wie er een medische licentie kregen en wie niet. Natuurgeneeskundigen en homeopaten kregen geen licentie. Daarnaast promoten zij dat alles wat niet volgens de farmaceutische industrie werd gedaan kwakzalverij was. Want ja, wie betaalt die bepaalt. En zo zijn alle natuurgeneeskundige therapieën naar de achtergrond verdwenen en worden wij met zijn allen gehersenspoeld. En degenen bij wie de ogen wel zijn geopend worden weggezet als gek of als complotdenkers. Ook ik raak soms in stevige discussies verzeld met mensen die gehersenspoeld zijn. Die mensen zijn zo star in hun denken en staan niet eens open voor de mogelijkheid dat er ook een andere kant is van de hele medische maatschappij en dat er een farmaceutische maffia bestaat. Want dit is echt niet alles, dit is maar het topje van de ijsberg.

Moeten we dan maar alles slikken?

Moeten we dan alles maar slikken? Ook hier in Nederland wordt het met Minister Schippers aan het roer steeds erger en lijkt het erop dat zij alternatieve geneeswijzen steeds meer wil uitroeien. Zo ook hijama. Hijama is een natuurgeneeskundige behandeling waar veel mensen baat bij hebben.

Kunnen wij dan nog wel iets doen tegen deze situatie? Bij de overheid protesteren heeft geen zin aangezien de farmaceutische industrie hierin zijn tanden stevig heeft vastgebeten. Wij zijn maar obstakels in het geheel. De enige oplossing ligt bij onszelf. Laat je niet meer beïnvloeden door de farmaceutische industrie. Jij weet zelf wat het beste voor jou is. Laat je niet meer manipuleren en denk bij alles ‘is er een alternatief?’ Deel de kennis die je hebt en maak welbewuste keuzes. Ik ben niet volledig tegen medicijnen want ze kunnen echt wel nuttig zijn in geval van nood. Maar waar ik wel op tegen ben is de manier waarop er door de farmaceutische industrie opzettelijk wordt gelogen, bedrogen en gemanipuleerd. En de manier waarop er met ziekte en gezondheid wordt omgegaan. Er zijn andere manieren om ziekten te behandelen. En die keuze moeten mensen wel hebben.

Bron:

Dodelijke leugens. Artsen en patienten misleidC.F. van der Horst

http://www.npo.nl/tijd-voor-max-hallo-nederland/01-12-2015/POW_02759373?start_at=166

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *