palmpollenmail

 

 

 

 

Palmpollen

In de afgelopen jaren hebben wij een toename gezien van jonge stelletjes die met vruchtbaarheidsproblemen kampen. Je kunt onvruchtbaar zijn door verschillende redenen. Naar schatting ligt in 30 procent van de gevallen de oorzaak van vruchtbaarheidsproblemen bij de man, in 30 procent van de gevallen bij de vrouw, en in 30 procent van de gevallen bij beiden. In 10 procent van de gevallen wordt de oorzaak nooit duidelijk. In het laatste geval spreken de medici van onbegrepen of onverklaarbare onvruchtbaarheid.

Maar is het wel zo onverklaarbaar?
Voor mij is het heel verklaarbaar en voor de artsen zou dit ook zo moeten zijn. Wetenschappelijke onderzoeken bevestigen steeds vaker dat dit aan onze levensstijl ligt. Vooral door de toename van chemische stoffen en zware metalen die wij op allerlei manieren binnen krijgen en die onze hormonen veranderen.

Er is hier niks meer aan te doen!
Bij de reguliere artsen zul je als man te horen krijgen dat hier niets meer aan te doen is. Vaak zul je dan het advies krijgen om een ivf- of icsi-traject te volgen. Waarbij je overigens ook maar ongeveer 30% kans hebt op een zwangerschap, terwijl het traject heel zwaar is, met name voor de vrouw. Wij hebben gezien dat onvruchtbaarheid niet onomkeerbaar is. Wij hebben in de kliniek veel stelletjes kunnen helpen. Onvruchtbaarheid kan verholpen worden, ook al ben je jaren bezig. Wij behandelen mensen met hijama, voedingsadviezen maar ook met kruiden. Palmpollen zijn een van de kruiden die wij gebruiken in onze vruchtbaarheidscocktail. We noemen het onze vruchtbaarheidscocktail, omdat er meerdere kruiden in gaan die bekend staan om hun vruchtbaarheid verhogende eigenschappen.

Palmpollen

Palmpollen staan in de Arabische wereld al lang bekend als vruchtbaarheid verhogend, voor zowel de man als vrouw. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de palmpollen in ieder geval de mannelijke zaadcellen verbeteren in aantal, beweeglijkheid en kwaliteit.

Palmpollen, of ook wel Phoenix Dactylifera genoemd, is afkomstig van de dadelpalm. De dadelpalm komt veel voor in Noord Afrika en de Arabische en Perzische Golf. In deze landen worden de palmpollen al eeuwenlang ingezet als remedie tegen onvruchtbaarheid. Deze pollen bevatten estradiol en flavonoïde stoffen die de vruchtbaarheid kunnen verhogen. En het mooiste is dat er geen bijwerkingen zijn. Natuurlijk wordt er bij het bepalen van de juiste dosis met een aantal factoren rekening gehouden, zoals gewicht, andere gezondheidsproblemen en iemands voedingspatroon.

Palmpollen zijn vaak verkrijgbaar in poedervorm. Ik werk zelf alleen met de beste kwaliteit.

Ik wil weten wat ik gebruik, en daarom maak ik het zelf. Het maken kost veel tijd,  maar dan heb je ook wat. Voordat je dit kunt gebruiken, moet je wel rekening houden met een aantal factoren zoals gewicht, andere gezondheidsproblemen en je voedingspatroon. Alleen dan kun je de juiste dosis kunt bepalen.

Bronnen:

[1] Kolettis PN. Evaluation of the subfertile man. Am Fam Physician. 2003 May15;Review. Erratum in: Am Fam Physician. 2003 Oct 1;68(7):1266.PubMed PMID: 12776966.

[2] Mehraban F, Jafari M, Akbartabar Toori M, et al. Effects of date palm pollen (Phoenix dactylifera L.) and Astragalus ovinus on sperm parameters and sex hormones in adult male rats. Iranian Journal of Reproductive Medicine. 2014;12(10):705-712.