47490235_s

Help je kind te slagen met deze hersenboosters.

Veel kinderen gaan nu hun examenperiode in. Iedereen wil goed presteren en je kunt hier gelukkig veel aan doen. Je kunt je hersenfuncties verbeteren met de volgende stappen.

Voedingsstoffen:
Je hersenen hebben goede voedingsstoffen nodig om goed te functioneren. Dit is het brandstof waarop je lichaam en hersenen lopen. Voor een goede bloedtoevoer naar de hersenen zijn voldoende vitaminen nodig. Geef ze daarom ook een goede multi vitamine. Geef ze naast een goede multi ook voldoende van deze 7 hersenboosters.

Avocado:
Is rijk aan gezonde vetten (omega 3-vetzuren); verbetert de bloedtoevoer naar de hersenen. Je kunt deze in een smoothie gebruiken of zo opeten. Met een beetje citroensap en zeezout is een avocado heerlijk.

Blauwe bessen:
Zitten barstensvol flavonoïden, verbeteren het geheugen, het leren en het algemene vermogen tot redeneren. Je kunt het combineren met Griekse yoghurt of zo uit de hand eten.

Pure chocola:
Bevat flavonolen, bevordert de bloedtoevoer naar de hersenen, waardoor het denkvermogen en stemming verbeteren.

Eieren:
Een eierdooier bevat ongeveer 200mg choline. Dit is een stof die in elke cel zit en samenwerkt met andere vitamines. Het draagt bij aan een goede hersenfunctie.

Vette vis:
de omga 3 olie die aanwezig is in vette vis kan het probleemoplossend vermogen verbeteren, de concentratie en het geheugen. Wilde zalm, makreel en sardines zijn het beste.

Noten:
Zijn een goede bron van goede vetten en vitamine E. Deze stoffen beschermen de hersenen. Geef ze als een lekker tussendoortje in plaats van een koek of snoep.

Olijven:
De goede vetten zorgen voor een betere zuurstoftoevoer naar de hersenen.

Dua:
Allahumma la sahla illa ma dja3al tahu sahla.
wa anta ta dja3alul hazna idha shita sahla.

O Allah! Er is niets eenvoudig. Behalve datgene wat U eenvoudig maakt.
En het moeilijke veranderd naar het makkelijke, Alléén met U wil.

Ik vraag Allah soubhana wa taala om het iedereen gemakkelijk te maken en te doen slagen, ameen.

Je weet het, sharing is caring. Natuurlijk wel met bron vermelding.

Liefs Najat Haddouch

Bronnen:

Medisch dossier