haters

Haters 

Wat je ook doet er zullen altijd haters in je leven zijn. Haters zijn mensen die een ander iets misgunnen. Hoe lief of aardig je ook bent er zal altijd wel iemand op je pad komen die jou het licht in de ogen niet gunt. Soms zijn het vreemden maar vaker zijn het mensen die wat dichterbij je staan. Ze kunnen jaloers zijn op sommige eigenschappen, je succes, je huis of wat dan ook. Zonder dat ze laten merken dat ze jaloers zijn proberen ze je constant negatief te benaderen. Ze zoeken naar de kleinste dingen om je eindelijk aan te kunnen vallen of om je belachelijk te kunnen maken. Wat ertoe kan leiden dat jij geraakt wordt door die negatieve energie. Je kunt hier letterlijk ziek van worden. In de islamitische cultuur zeggen we dan dat we geraakt zijn door het boze oog. Vaak zijn dit soort mensen heel erg kritisch naar alles om hun heen en dat komt eigenlijk omdat ze niet gelukkig zijn. Niet gelukkig zijn met zichzelf of met hun eigen situatie. Al deze negatieve energie kan ertoe leiden dat jij geraakt wordt. Je kunt hier letterlijk ziek van worden. In de islamitische cultuur zeggen we dat we geraakt zijn door het boze oog. Wat kun je tegen deze mensen doen denk je dan. Hier zijn zes manieren om hiermee om te gaan.

1. Negeren
Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is wel een effectieve manier. Je kunt je laten leiden door wat anderen over of tegen jou zeggen maar dat zal jouw situatie geen goed doen. Als jij je door negativiteit van anderen laat raken dan ga je dat op een gegeven moment ook geloven. Als iemand met opbouwende kritiek komt dan is het ander verhaal. Maar als iemand zijn ellende over jou wil uitstorten dan heeft dat niks met jou te maken. Het zegt meer over hunzelf. Dus laat je dag niet door haters verpesten.

2. Doe niet wat een ander doet
Als een hater jou aanvalt dan proberen ze je eigenlijk uit je tent te lokken. Anders zouden ze niets zeggen. Soms krijg je dan de neiging om op dezelfde manier terug te reageren. Maar doe dat niet. Je verlaagt je tot hun niveau en je krijgt dezelfde hatelijke gevoelens waarmee zij rondlopen. Ze veranderen toch niet en ze zetten zichzelf op een gegeven moment wel voor schut. Blijf classy.

3. Laat je niet op het matje roepen
Als een hater in zijn haters modus zit en jou benaderd met onnodige kritiek zodat jij de neiging krijgt om je te verantwoorden, doe dit dan niet. Je bent niemand een verklaring of een verantwoording schuldig. Ga geen dingen verklaren of uitleggen. Als zij antwoord op een vraag willen hebben dan vragen ze dat maar op een normale, respectvolle manier. Bij sommige mensen moet je respect afdwingen en dat doe je niet door te reageren op haters die je respectloos benaderen.

4. Niet iedereen vind je aardig
Wat je ook doet er zal altijd wel iemand zijn die jou niet aardig vindt of sterker nog jou echt niet mag. Je kunt het niet iedereen naar de zin maken. Accepteer dit en wees gewoon jezelf.

5. Haters zullen haten
Als iemand een hater is dan kun je daar niets aan veranderen. Sommige mensen varen daarop en willen niet van die negativiteit af. Het is wat hen op de been houdt. Het is de manier waarop zij met het leven kunnen omgaan. Het is eigenlijk best triest. Dus probeer er niet boos om te worden.

6. Bescherm jezelf
Als je in de buurt bent van haters zoek dan je toevlucht tot Allah. Reciteer surah al Falaq en An nas. Deze twee zijn heel belangrijk bij het zoeken van bescherming bij Allah tegen het negatieve, het kwade, het afzwakken van de duivel en voor bescherming. De profeet (vrede zij met hem) heeft gezegd: “geen persoon zoekt zijn toevlucht (bij Allah) met iets zoals de mu ‘awidhatayn (Al Falaq en An Nas) An-Nasaa’i 5337.

Als laatste wil ik je dit meegeven; laat jezelf niet onderuit halen door anderen en blijf jezelf.
Vergeet niet dit bericht te delen met de mensen waar jij om geeft.

Liefs Najat