detox your body
Tegenwoordig zie je overal de term detoxen voorbij schieten. In de vorm van kuurtjes, sapjes en allerlei andere manieren. Toch is detoxen iets wat al eeuwenlang door genezers werd geadviseerd. Het is een manier om je lichaam rein te maken, te zuiveren van alles wat daar niet thuis hoort. Hijama is ook een zeer effectieve vorm van detoxen. Het ruimt je afvalstoffen, ook wel toxines genoemd, op en zorgt ervoor dat je lichaam ontgift. Hierdoor gaat je gezondheid er op vooruit.

Het doel van hijama en detoxen:

Detoxen is niet alleen voor het lichaam bedoeld maar ook voor je psyche. Door alle oude troep op te ruimen, krijg je meer ruimte in lichaam en geest. Je bent daardoor ook beter in staat om het leven aan te kunnen en je lichaam is beter in staat om goed te kunnen functioneren.

Over welke afvalstoffen hebben we het dan:

Afvalstoffen in je lichaam zorgen voor blokkades. Die leiden er weer toe dat je gezondheid uit balans raakt. Afvalstoffen krijgen we op allerlei manieren binnen. We krijgen deze binnen door chemische stoffen, zware metalen, medicijnen, straling, trauma en de grootste boosdoener: via voedsel. Maar ook van binnenuit kunnen er giftige stoffen ontstaan. Door bijvoorbeeld een onvolledige vertering omdat je vaak obstipatie hebt, emotionele en mentale stress zoals zorgen en verdriet, en een verstoorde ph waarde in je lichaam. Een goede PH waarde in je lichaam is ontzettend belangrijk. Gelukkig kunnen we heel makkelijk meten hoe je PH waarde is. Dit doen wij door middel van speeksel. Vraag hier naar bij je eerstvolgende behandeling.
Al deze toxische stoffen zorgen ervoor dat o.a. je lever heel hard moet werken om je lichaam te ontgiften. Daarom is het belangrijk om je lichaam af en toe te helpen. Door bijvoorbeeld een hijama behandeling te laten doen. Zie het als een apk onderhoudsbeurt. Ook als je (nog) nergens last van hebt, is het een must om een hijama behandeling te ondergaan.

Najat Haddouch