Cupping therapie bij astma

Uit onderzoek van het Universitair Medisch Centrum Utrecht onder 656 kinderen tussen de zes en achttien jaar oud blijkt dat zeker 53 procent van de kinderen met de diagnose astma in werkelijkheid geen astma heeft.

De foutieve diagnose door artsen ontstaat meestal omdat zij te snel conclusies trekken bij kinderen met symptomen als piepende ademhaling, ademproblemen en hoesten. Dit leidt tot onnodige behandeling, ziektelast en een impact op de kwaliteit van het leven. De behandeling van astma veroorzaakt vaak bijwerkingen zoals o.a. hartkloppingen, spierkramp, overgeven en misselijkheid. (bron:nu.nl)

Longproblemen kunnen heel vervelend zijn. Ik zou kiezen voor natuurlijke medicijnen om het op te lossen. Mijn top 4 voor alternatieven bij longproblemen.

  1. Honing

Honing is het meest gebruikt bij longklachten. Honing verzacht en gaat slijmvorming tegen. Neem iedere dag een theelepel honing gemixt met een halve theelepel kaneel in.

 

  1. Gember

Gember kun je voor veel klachten inzetten. Zo is uit onderzoek gebleken dat gember ontstekingen in de luchtwegen kan verminderen en ervoor zorgt dat de luchtwegen zich meer ontspannen waardoor de ademhaling beter gaat.

Rasp een stukje ui. Neem een theelepel van deze geraspte ui en verwarm deze door er een halve glas kokend water op te gieten. Voeg een theelepel geraspte gember en een lepel honing toe. Drink dit vervolgens op.

  1. Vijgen

Vijgen zijn niet voor niks genoemd in de Koran ( De vijg 95.1). In dit vers zweert Allah de verhevene bij deze vrucht. Vijgen helpen bij longproblemen door het slijm los te maken en de ademhaling te verbeteren.

Neem drie vijgen en laat ze een nacht weken in wat water. Drink het water van deze vijgen op een nuchtere maag en eet de vijgen op.

Als je een van deze tips probeert doe dit dan voor een langere periode en kijk wat de uitkomsten zijn.  Klachten zijn ook niet van de een op andere dag ontstaan.

  1. Hijama

Bij longproblemen kun je hijama inzetten. Hijama zorgt voor een toename van witte bloedcellen en verbetert je immuunsysteem. Door het vacuüm van de cups komt het slijm in de longen los en is het beter op te hoesten.

4. L-arginine

Onderzoek laat zien dat astmapatiënten belast zijn met een L-arginine tekort. Dat deze tekorten niet tot de longen beperkt blijven, suggereert dat ook de gevolgen van deze tekorten kunnen optreden in andere delen van het lichaam en dat de patiënten met astma baat kunnen hebben bij een L-arginine supplementatie.

Lieve lezer. Ik streef naar een gezonde`ummah. Jij ook? Deel dit bericht dan met anderen.

Liefs Najat

Bronnen:

http://www.sciencedaily.com/releases/2013/05/130519145647.htm

http://www.esciencecentral.org/journals/medical-and-scientific-bases-of-wet-cupping-therapy-al-hijamah-in-light-of-modern-medicine-and-prophetic-medicine-2327-5162.1000122.pdf