24583655_s (1)

Nigella Sativa of ook wel het zwarte zaad, habbat sawda of habbat al baraka, genoemd is bij de meeste moslims wel bekend. Met name omdat onze profeet, vrede zij met hem, heeft gezegd dat dit zwarte zaad een geneesmiddel is voor alle ziekten. Het is leuk dat wetenschappelijke onderzoeken bevestigen bij welke ernstige ziektes dit zwarte zaad kan helpen.

“Dit zwarte zaad is een geneesmiddel voor alle ziekten, behalve as-sam.”

Aisha vroeg: “Wat is as-sam?” Hij (Allah’s vrede en zegeningen zij met hem) zei:

“De dood.”

Met het zwarte zaad in deze hadith wordt een zaad bedoeld dat bij ons bekend staat onder verschillende namen, zoals habba sawda, zwarte komijn of nigellazaad of Nigella Sativa. Deze hadith staat vermeld in Sahih Bukharie (5687) en Sunan ibn Maadjah (3449) (bron:hadithvandedag.nl)

Diabetes Type 2: twee gram zwart zaad verlaagt je bloedsuiker en zorgt ervoor dat je insuline resistentie vermindert.

Maagproblemen: zwart zaad is in staat om de helicobacter pylori infectie te bestrijden.

Epilepsie: zwart zaad kan het aantal epileptische aanvallen verminderen. In 2007 is er een onderzoek gedaan bij kinderen met epilepsie. Daaruit bleek dat het water-extract voor veel minder aanvallen zorgde.

Hoge bloeddruk: zwart zaad is in staat om je bloeddruk te verlagen. Gebruik daarvoor dagelijks tweemaal per dag 100 tot 200mg van het zwarte zaadextract.

Astma: zwart zaad is in staat om de symptomen van astma te verminderen. Uit een onderzoek is gebleken dat de stof thymoquinone, een van de werkzame stoffen van zwart zaad, vergelijkbaar is met reguliere astma medicijnen.

Keelontsteking: keelpijn of ontstekingen zijn heel vervelend. Met zwart zaad capsules kun je deze klachten verminderen. Uit onderzoek is gebleken dat je dan ook minder pijnstillers nodig hebt.

Darmkanker: uit onderzoek is gebleken dat het extract van zwart zaad in staat is om de groei van darmkanker te verminderen.

 

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20149611

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21675032

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26602523

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26720998

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20616418