linzen

Linzen zijn gekiemde zaden in verschillende kleuren. Van oranje, koraalachtig tot donkergroen. Linzen staan bij sommige mensen bekend als gevangenisvoedsel, voornamelijk omdat het goedkoop is, relatief simpel te bereiden en voedzaam is krijgen de gevangen in Marokko dit regelmatig als maaltijd. Maar linzen zijn niet alleen lekker, ze zijn ook een bron van vitaminen, vezels en ijzer waardoor ze heel gezond zijn.

Linzen of ‘adas worden genoemd in de Koran.
“En (gedenkt) toen jullie zeiden: “O Mozes! Wij verdragen het niet om van één soort voedsel te leven, roep daarom voor ons jouw Heer aan, opdat Hij voor ons voortbrengt van wat de aarde doet groeien van haar groenten, haar komkommers, haar knoflook, haar linzen en haar uien.” Hij zei: “Willen jullie dat wat minderwaardig is nemen in plaats van het betere? Gaat naar een ander land en voorwaar, voor jullie zal er zijn waar jullie om vroegen.” Sura 2. De Koe (Al-Baqarah vers 2.61-69).

En in een hadith werd het volgende overgeleverd “het eten van linzen verzacht het hart” (Ibn Qayyim al-Jawziyyah Al tib annabawi).

Linzen bevatten hoogwaardige eiwitten en zijn rijk aan calcium, magnesium, fosfor, zink, selenium, ijzer, koper en bevatten nog meer vitaminen  zoals B1, B2, B3, B6, B9, C, E, F. In de herfst en winter is het eten van linzen goed om verkoudheid te voorkomen. Linzen zijn zeer vezelrijk; ze bevatten ongeveer viermaal zoveel vezels als een portie zilvervliesrijst.

Vrouwen die zwanger zijn of vrouwen met een kinderwens
Een kopje gekookte linzen bevat ongeveer 358 mcg folaten. Hiermee voldoe je aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid voor volwassen. Folaten staan ook wel bekend als foliumzuur of vitamine B9. Vooral voor zwangere vrouwen of vrouwen die graag zwanger willen raken is het belangrijk om hier voldoende van binnen te krijgen. Dus als je een zwangerschapswens hebt dan is het goed om wat vaker linzen te eten.

IJzer
Een kopje gekookte linzen bevat 87% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ijzer. Iedereen heeft natuurlijk voldoende ijzer nodig maar vooral vrouwen die nog menstrueren hebben vaak iets meer ijzer nodig. Eet linzen in combinatie met voeding die rijk is aan vitamine C want dit verhoogt de opname van ijzer uit je voeding. Het drinken van bijvoorbeeld melk in combinatie met ijzerrijke voeding wordt weer afgeraden omdat calcium namelijk de opname van ijzer uit voeding verlaagt.

Energie
Linzen verhogen je energieniveau. Omdat linzen vezels en complexe koolhydraten bevatten, worden ze heel langzaam verbrand. Dit zorgt voor een constante matige afgifte van energie.

Gewichtsbeheersing
Linzen zijn heel voedzaam en hierdoor raak je snel verzadigd. Ook bevatten zij maar heel weinig calorieën. Daarom passen zij in prima in een dieet.

Aankomende cursussenBinnenkort gaat de nieuwe cursus “hijama en cupping” weer van start. En op 22 November geven wij weer de cursus “Introductie in de kruidengeneeskunde”.Schrijf je in op:https://www.hijamaencupping.nl/opleiding-tot-hijama-en-cupping/
https://www.hijamaencupping.nl/product/introductie-kruiden-geneeskunde
Alles wat van Allah swt komt is genoeg om onze gezondheid te behouden of te bevorderen. We hoeven er alleen maar gebruik van te maken. Net zoals het toepassen van de tips in mijn nieuwsbrieven. Geef deze kennis door en deel dit bericht met je dierbaren.Liefs Najat.