25322209_s

 

Fenegriek is een sterk geurend zaadje. Ik hou er wel van en gooi het in de harira. Helaas vermijden veel mensen dit bijzondere zaadje vanwege de geur. En dat is jammer.

De profeet Muhammad (vzmh) zei: als mijn mensen wisten wat er allemaal in Hulba (Fenegriek) is, dan zouden ze het kopen en haar gewicht in goud betalen.

 

 Daarom hieronder 7 redenen om Fenegriek te gebruiken.

1. Bij het afvallen

Als je wilt afvallen dan kun je iedere ochtend op een nuchtere maag fenegriek zaadjes gebruiken. Deze kun je de nacht ervoor in water weken zodat ze wat zachter zijn. In Fenegriek zit een natuurlijke vezel die in je maag opzwelt en  ervoor zorgt dat je een vol gevoel hebt. Hierdoor neemt je honger gevoel natuurlijk af en kun jij je beter aan je dieet houden.

2. Helpt bij brandend maagzuur

Het kan een effectief middel zijn in de strijd tegen brandend maagzuur. Fenegriek lijkt een geïrriteerde maag te verzachten.

3. Verlaagd de bloedsuikerspiegels.

Mensen met suikerziekte kunnen Fenegriek gebruiken. Fenegriek reguleert het bloedsuikerniveau. Dit komt door de stof galactomannan, een natuurlijke vezel. Het bevat ook een amino zuur die verantwoordelijk is voor verhoging van de insuline productie.

 4. Bij verstopping

Fenegriek is rijk aan vezels en antioxidanten. Het gebruik hiervan zorgt dat ons lichaam wordt gereinigd van schadelijke afvalstoffen en bevordert de stofwisseling. Bij obstipatie zou je een Fenegriek thee kunnen drinken op de lege maag. Dit lost obstipatie op.

5. Bij koorts en griep klachten

Fenegriek kan helpen om de koorts te verlagen door een theelepel honing, citroensap en Fenegriek in te nemen. Ook bij een zere keel of hoest is dit middel erg effectief.

6. Bij menstruatie klachten

Fenegriek bevat stoffen die lijken op oestrogenen. Met name Diosgenine en Isoflavonen. Daarom zou dit kunnen helpen bij alle vervelende klachten van een menstruatie zoals pijn, kramp en andere pms klachten.

7. Bij haar problemen

Wist je dat Fenegriek kan helpen bij haaruitval? Week de zaadjes een nacht in water. Meng deze daarna in Kokos vet. Met deze pasta kun jij je hoofdhuid inmasseren. Deze pasta gaat haar uitval tegen en maakt je haar dikker en glanzender. Vaak wordt deze pasta ook als een anti roos middel gebruikt.

 

  1. Srinivasan, K. (2006). Fenugreek (Trigonella foenum-graecum): A review of health beneficial physiological effects.Food reviews international,22(2), 203-224.
  2. Smith, M. (2003). Therapeutic applications of fenugreek. Alternative Medicine Review, 8(1), 20-27.
  3. Petropoulos, G. A. (Ed.). (2003). Fenugreek: the genus Trigonella. CRC Press.