4 (2)

Vannacht om 4.11 zullen veel mensen wakker zijn. Dan is er een totale maansverduistering, een spectaculair en zeldzaam fenomeen te zien. De maan kleurt dan rood en lijkt groter dan normaal, vandaar de bijnaam “super bloedmaan”. De maan staat nu dus even in de belangstelling. Daarna verdwijnt de interesse in de maan naar de achtergrond. Terwijl de maan en de zon belangrijk zijn in het dagelijks leven van iedere Moslim. Denk alleen aan onze kalender. Moslims bepalen de kalender aan de hand van de maanstand. Vandaar dat we niet van tevoren weten of een maand 29 of 30 dagen heeft. Maar buiten dit geloof ik dat de maan veel invloed heeft op de mens.

Hoe het eigenlijk hoort

Vroeger leefde men volgens het ritme van de natuur. We wisten dat het ene uur niet gelijk is als het andere. We sliepen wanneer het donker werd en werden wakker bij zonsopgang. We wisten dat verschillende seizoenen voor verschillende bezigheden waren. We aten het voedsel dat ons werd gegeven in de verschillende seizoenen. We respecteerden en leefden naar de innerlijke klok en kalender die Allah swt ons gegeven heeft.

De mens maakt haar eigen regels

Maar op een gegeven moment zijn we het anders gaan doen. We zijn gaan leven naar de klok op de muur en kalender op papier. Hiermee gaan we eigenlijk tegen ons natuurlijke ritme in en kunnen wij zelfs ziek worden. Bijvoorbeeld bij nachtdiensten. Mensen die langdurig nachtdiensten draaien en op die manier het natuurlijke ritme verstoren hebben 25% meer kans op gezondheidsproblemen. (http://aje.oxfordjournals.org/content/early/2012/10/02/aje.kws318.abstract)

Kan ik de maanstand dan ook gebruiken voor mijn gezondheid?

Als we tegen het natuurlijke ritme ingaan kunnen we ziek worden. Maar we kunnen de maanstand ook gebruiken ten behoeve van onze gezondheid. De periode van de afnemende maan is een periode die bekend staat als een tijd van grote schoonmaak. Het is de beste tijd voor een hijama behandeling. Binnenkort is deze periode weer.

Abu Hurairah (RA) vertelde dat de boodschapper (VZMH) zei: “als je hijama ondergaat op de 17e, 19e of de 21e dag (islamitische kalender) dan zal het een genezing zijn voor iedere ziekte. (Saheeh Sunan Abi Dawud (3861

De eerstvolgende zogenaamde sunnah dagen vallen op:

Donderdag 1 Oktober ( 17 Thul-Hijjah)

Zaterdag 3 Oktober ( 19 Thul-Hijjah)

Maandag 5 Oktober (21 Thul-Hijjah)

Maak dus nu een afspraak voor deze gezegende dagen!

ACTIE: Een heerlijke kruiden massage door onze massage therapeute. 20 minuten voor 19,95. Ook voor mannen (natuurlijk door een mannelijke therapeut). Dit kan ook aansluitend aan de hijama behandeling. Geef dit wel aan bij het maken van een afspraak.