44452579_s

 

Henna

Velen kennen Henna als versiering voor de handen, voeten en haren. Maar dat is niet het enige gebruik. Henna staat bekend om genezende eigenschappen en wordt van oudsher o.a. gebruikt bij eczeem, wonden, ontstekingen, pokken en nog meer. Henna is niet genoemd in de Koran maar wel in verschillende ahadith door onze profeet vzmh.

“Er is geen plant dierbaarder voor Allah dan Henna.” (Aboe Da woed)

“een man klaagde over hoofdpijn bij de profeet vzmh. Alles wat tegen hem gezegd werd, was: “neem een heet bad. En tegen degene die over pijn in zijn benen klaagde, was alles wat hij zei: ”Verf ze met henna.” (Aboe Da woed)

Oem Salama ra leverde het volgende over: ‘De Profeet leed nooit aan een wond of een doorn zonder er Henna op te smeren. (At-Tirmidhi, Baihaqi)

“Er is geen plant dierbaarder voor Allah dan Henna.” (Sunan Abu Dawud)

Hoe kun je Henna gebruiken?

Om je haar te kleur:
Henna wordt vaak gebruikt om de handen, voeten en nagels te kleuren. Het is voor mannen toegestaan om het haar met Henna te verven. Maar het versieren van handen, voeten en nagels is niet toegestaan voor mannen maar wel voor vrouwen.

Henna als verzorging voor het haar:

  • Henna is een geweldige conditioner. Het geeft het haar glans, beschermd je haar tegen beschadiging en het maakt je haar sterker.
  • Henna stimuleert haar groei, gaat haaruitval tegen en is ideaal tegen roos.

Henna voor andere klachten:

  • Het gebruik van Henna poeder of pasta op een brandwond zal de pijn verminderen, een ontstekingsremmend effect hebben en het genezingsproces versnellen.

Henna voor pijn:

  • Als je ergens pijn hebt dan kan Henna een oplossing zijn. Breng Henna aan op de pijnplek voor pijn verlichting.

Andere gebruiken:

  • Henna bladeren kun je in water weken. Daarna kun je dit gebruiken als mondverzorging. Bij keelpijn kun je ermee gorgelen en verlichting voelen.
  • Je kunt Henna vanwege de anti-virale effecten gebruiken bij wratten en herpes.
  • Henna wordt zelfs gebruikt bij aambeien.

Deze remedies zijn duizenden Jaren gebruikt. Helaas verdwijnt het gebruik van Henna steeds meer naar de achtergrond. Het is een plant die vaak door onze profeet vzmh is genoemd dus laten we er weer meer gebruik van maken.