27950314_s

Het is tijd om mijn grootste zonde op te biechten. Ik schaam me diep maar het moet eruit. Ik ben verslaafd. Een vreselijke maar geaccepteerde verslaving waarbij je constant wordt getriggerd om hier aan toe te geven. Mijn drug of choice is namelijk suiker. Alles wat maar zoet is vind ik heerlijk. Nu geef ik hier niet meer aan toe omdat ik weet hoe slecht suiker is. Ondanks dat hunkert mijn lichaam soms naar zoet. Vroeger zou ik bijvoorbeeld een bounty nemen. Nu heb ik een gezond alternatief en het is ook makkelijk te maken. Je bent binnen 10 minuten klaar. Ik deel dit recept graag met jou.

Benodigdheden:

 • 15 dadels of 10 mejhooldadels
 • 10 pecannoten of walnoten
 • 1 eetlepel water
 • 3 eetlepel kokosrasp
 • 2 eetlepels cacao

Bereidingswijze

 • Meng alle ingrediënten in de keukenmachine. De noten kun je ook apart kort hakken voor een wat stevigere bite.
 • Maak met de hand kleine balletjes of langwerpige staven van het deeg. Vet je handen in met wat kokosvet zodat het deeg niet blijft plakken
 • Je kunt de bounty’s ook in gesmolten pure chocolade van tenminste 77% dompelen. Natuurlijk chocolade zonder toegevoegde suikers.
 • Bestrooi de bounty’s met kokosrasp
 • Bewaar ze in de koelkast
 • Eet smakelijk!