14766369_s

 

Onze darmen worden vaak gezien als een soort rioleringsbuizen waar ons voedsel doorheen moet en meer niet. Het tegendeel is waar. Zoals ieder orgaan in ons lichaam is ook ons darmstelsel erg ingewikkeld. Onze darmen bevatten o.a. miljoenen bacteriën. Deze hebben ontzettend veel taken. Wat we tegenwoordig wel weten is dat er processen plaats vinden die voor een goede weerstand zorgen en waarbij onze darmen doen wat ze moeten doen. Namelijk communiceren met alle slijmvliezen in ons lichaam. Je kunt je voorstellen dat als onze darmen niet goed kunnen communiceren dat er dan allerlei klachten kunnen ontstaan. Deze klachten link je niet snel aan een darmprobleem maar dat is vaak wel het geval. Klachten zoals eczeem, oorontsteking, vaginale infecties, astma maar ook klachten die te maken hebben met je brein. Zoals: Geheugen problemen, vergeetachtigheid, het niet op woorden kunnen komen of het gevoel hebben dat je hoofd vol mist zit en je daardoor niet in staat bent om helder na te denken. Deze zogenaamde brain fog is vaak een symptoom van ontstekingen veroorzaakt door slecht werkende darmen. (Datis Kharrazian, why isnt my brain working).

Minder Energie

Ik hoor veel mensen klagen over vermoeidheid of weinig energie hebben. Ik hoor je al denken, dat ligt zeker ook aan de darmen. Ja dat ligt (vaak) ook aan de darmen. Na een maaltijd gaat je lichaam aan de slag. Er wordt meteen energie aan je darmen toegevoegd om het verteringsproces op gang te brengen en te houden. Als je darmen niet efficiënt werken dan verspil je veel energie. Hierdoor wordt je na het eten vaak moe en energieloos. Het is dus belangrijk om je darmen goed te laten functioneren. Dit doe je door ze goed schoon te houden en te versterken.

Wil je weten hoe het met je darmen staat?

Tegenwoordig is dit heel makkelijk uit te zoeken. Wij werken samen met een laboratorium waardoor wij verschillende onderzoeken kunnen doen. Neem contact op voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *