IMG20150524WA0014_0

Pas geleden ben ik naar New York gereisd om een cursus te volgen. Naast het feit dat ik hiertoe verplicht ben is het ook mijn hobby om zoveel mogelijk kennis op te doen. Ik vind dat als je mensen behandelt dat je kennis up to date moet zijn. Het waren intensieve maar zeer leerzame dagen. Ik heb ontzettend veel geleerd en interessante mensen ontmoet. 1 van de sprekers was Dr. Frattelone een cardioloog ut New York die een van de weinigen is die naast de reguliere geneeskunde ook alternatieve geneeswijzen toepast zoals o.a. Api therapie. Hij was ook de cardioloog van de beroemde dr. Atkins.  Dr. Frattelone had een aantal zeer scherpe uitspraken en ik mocht hem hierover interviewen. Een van de zaken waarover ik uitleg wilde was het feit dat hij zei dat in deze huidige tijd iedereen wel een vorm van een auto immuunziekte heeft.

Auto-immuunziekten zijn alle aandoeningen waarbij ons lichaam antistoffen maakt tegen een of meerdere organen of onderdelen daarvan. Je lichaam valt als het ware zichzelf aan. Ze worden ook wel chronische aandoeningen genoemd omdat de wetenschap nog niet weet wat de oorzaak is. Dus de meeste behandelingen zijn gericht op symptoombestrijding. Tegenwoordig zijn er ongeveer 80 verschillende auto-immuunziekten bekend en er komen waarschijnlijk steeds nieuwe bij. Auto-immuunziekten zijn bijvoorbeeld reumatoide artritis, Vitiligo, MS, ziekte van Crohn etc.

Welke klachten heb je bij een auto-immuun ziekte?

De klachten zijn divers en afhankelijk van de auto-immuunziekte. Wel zijn het vaak vage klachten zoals vermoeidheid.

Voorlopers van auto-immuunziektes zijn vaak allergieën en je ziet deze de laatste tijd steeds meer toenemen. Een allergie is ook een verstoring van je immuunsysteem.

Dr. Frattelone zegt dat wij met veel vervuiling te maken hebben en dat dit een groot effect heeft op onze gezondheid. Het is niet alleen de vervuiling om ons heen maar ook het genetisch gemodificeerde voedsel en de zware metalen die wij binnen krijgen. ‘Zware metalen’ is de verzamelnaam voor metalen zoals cadmium, kwik, lood, arseen en tin. Ze kunnen in voedsel en vervolgens in je lichaam terechtkomen. Volgens het voedingscentrum is de kans klein dat je hier een teveel aan binnen krijgt. Ik ben het daar niet mee eens. Het zijn stoffen die je dagelijks in kleine hoeveelheden binnen krijgt en dat jarenlang. Je kunt je voorstellen dat deze stoffen zich dan ophopen in het lichaam. Vervolgens veroorzaken ze op zijn minst ontstekingen in het lichaam en daar komen veel klachten vandaan. Dr. Frattelone ziet ziekten niet als chronisch en is van mening dat je het lichaam weer kunt herstellen en api therapie kan hierin een rol spelen.

Api therapie kan een rol spelen

Api therapie is een alternatieve geneeswijze waarbij we gebruik maken van producten die door bijen geproduceerd worden, zoals honing, bijengifkoninginnengeleipropolis, hele bijen, darrenbroed, bijenbrood en bijenpollen. Deze producten kunnen zowel toegepast worden ter voorkoming van klachten of ter genezing ervan. Gebruik van api therapie kan ontstekingen, virussen etc. tegengaan en kan dus bij auto immuunziekten ingezet worden.

Lees hier meer over Api therapie. https://www.hijamaencupping.nl/api-therapie