Zoals jullie misschien wel weten is er het afgelopen weekend heel veel commotie ontstaan rondom hijama. Het kabinet wil dat er een onderzoek komt naar hijama en wil dat deze therapie niet uitgevoerd wordt in Nederland. Zij zeggen dit te willen omdat het kwakzalverij is en omdat het hygiëne risico groot is.

Beroepsvereniging voor hijama en cupping
Mijn mening is dat er inderdaad hygiene regels moeten zijn waaraan hijama therapeuten zich moeten houden. En dat een beroepsvereniging de handhaving van deze regels moet controleren en hijama therapeuten moet visiteren. Alleen dan scheid je het kaf van het koren. Daarom heb ik in 2014 de beroepsvereniging voor hijama en cupping opgericht en deze later samen met hijama kliniek Amsterdam verder vormgegeven. Dit om tot een soort van kwaliteitsregister voor hijama therapeuten te komen. Dit register is bedoeld om de patiënten maar ook de therapeuten te beschermen. Een ander doel is om als vereniging naar buiten te treden en afspraken te maken met de politiek. Helaas is de ontwikkeling door drukte wat langzamer gegaan dan bedoelt. Door de huidige ontwikkelingen in dit veld is het wel verstandig om vaart achter de beroepsvereniging te zetten. Wij willen ons hard maken voor behoud van hijama in Nederland. Dit kunnen wij niet zonder (vrijwillige) hulp. Wij zijn dan ook op zoek naar mensen die achter dit doel staan en ons willen helpen.

Wij zijn op zoek naar:

Projectleider van de BVHC:

Profiel van de projectleider:
De projectleider is zoals de term al zegt de leider van het “Projectteam BVHC in oprichting”.
De projectleider moet het project inrichten en de mensen zover krijgen dat ze doen wat gedaan moet worden.
De projectleider moet beschikken over:
Leiderschapsvaardigheden; analytisch vermogen, overtuigingskracht, sociaal vaardig, motiverend vermogen
HBO werk- en denkniveau
Kennis van en ervaring met projectmatig werken;
Kennis van het inhoudelijke werk; Hijama therapeut met minimaal 2 jaar ervaring in de praktijk, om het projectresultaat, tot stand komen en inrichten van de Beroepsvereniging hijama en cupping, te realiseren.

Website:
Daarnaast zijn wij op zoek naar iemand die de vormgeving en invulling van de website op zich wil nemen.

Geïnteresseerden kunnen een e-mail sturen naar hijama-en-cupping@hotmail.nl

Wa salaam