granaatappel

In 2003 werd het eerste concept van de polypil beschreven, een combinatie pil ter preventie van hart- en vaatziekten. Deze zogenaamde polypil zou een aantal bestanddelen bevatten. Bloeddrukverlagers, cholesterolverlagers en anti-trombosemiddelen. Gebruik hiervan zou het risico op hart en vaat ziekten fors doen dalen. Inmiddels zijn de eerste onderzoeken naar buiten gebracht en wordt deze polypil als een soort wondermiddel beschreven. Een van die eerste onderzoekers zijn Huffman en Yusuf. Zij deden een oproep aan de World Health Organization (WHO) om de polypil op te nemen op hun lijst van essentiële medicatie. Een niet onbelangrijk detail: zij ontvingen bijdragen van diverse farmaceutische bedrijven (hoe serieus kun je dit wetenschappelijke onderzoek dan nog nemen?). Maar als je de onderzoeken goed leest dan is dit middel helemaal niet zo gunstig.

Feiten:
De meeste deelnemers waren tussen de 50 en de 70 jaar. Deze deelnemers hadden een risico van 7,5 procent op hart- en vaatziekten binnen vijf jaar.
16% van de deelnemers had last van bijwerkingen. Voor 5 procent was dit een reden om te stoppen met het middel.
In onderzoek komt naar voren dat 18 mensen met een licht verhoogd risico 5 jaar lang de polypil moeten slikken om 1 zo’n aandoening te voorkomen.
Dus voor een verhoogd risico van 7,5 procent moeten mensen een chemisch medicijn, met vele bijwerkingen, jarenlang slikken in de hoop dat het 1 aandoening kan voorkomen.

De natuurlijke polypil
Maar wat als deze polypil al bestond? Een die natuurlijk is, zonder bijwerkingen, genoemd is in de Koran en ook nog eens heerlijk smaakt. De granaatappel en granaatappelsap.
In soerah 6:99 (Al An’am) 6:141 en 55:68 (Ar rahman) wordt de granaatappel beschreven en is daarmee een gezegende boom. In laatstgenoemde vers wordt het als een van de weldaden van het Paradijs aangeduid.

Uit onderzoek is gebleken dat de stoffen in de granaatappel je kunnen beschermen tegen hartaandoeningen, kanker, Alzheimer en het verlaagt je bloeddruk. Sterker nog het proces van aderverkalking kan omgekeerd worden (bij 39% binnen een jaar). De granaatappel heeft ongeveer 100 geneeskrachtige eigenschappen. Een granaatappel per dag eten is meer dan voldoende.

De sunnah dagen

De sunnah dagen komen er weer aan. Deze vallen deze maand op 6, 8 en 10 Mei. Maak nu een afspraak voor een behandeling op deze gezegende dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *