mobieltje

Nieuw onderzoek toont aan dat overmatig gebruik van mobiele telefoon het risico op hersenkanker doet toenemen met 300%!

Het gebruik van mobiele telefoons heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen en is niet meer uit ons dagelijks gebruik weg te denken. Volgens statistieken hebben 7 biljoen mensen wereldwijd een mobiele telefoon. Dit betekent dat wij meer dan ooit worden bloot gesteld aan elektro magnetische straling. Dit is iets waar we voorzichtig mee om mee moeten gaan omdat dit het risico op hersenkanker en gliomen (een soort hersen kanker) doet toenemen.

Radio actieve straling wordt geleid door verschillende elektronische apparaten zoals laptop, tablets, mobiele telefoons etc. Hierdoor ontstaat een elektromagnetisch veld. Het is een veld waarin diverse soorten velden en stralingen samen komen. Deze is hoger in gebieden waar medische apparatuur is of bijvoorbeeld in de buurt van antenne installaties.

Het effect hiervan is nadelig voor mensen. Het lichaam ontvangt informatie via het zenuwstelsel en geeft signalen aan het brein. Ook is het belangrijk te weten dat elektromagnetische straling menselijke weefsels en cellen beïnvloed.

Een andere studie van Dindic in 2013 zegt dat elektromagnetische straling mogelijk de menselijke cellen kan beschadigen. Het National Cancer Institute daarentegen blijft bij hun standpunt en zegt dat deze straling onze DNA niet beschadigt maar alleen onze cellen als het ware verhit. En hier verschillen zij van mening. Dindic zegt ook dat elektro magnetische velden een hoge mate van oxidatieve stress bevat en dat dit uiteindelijk ook kanker kan veroorzaken.

Vier simpele tips om dit risico te verminderen

– Probeer het gebruik van mobiele telefoons te verminderen en vooral lange gesprekken.

– Houd afstand tussen je hoofd en je mobiele telefoon als je telefoneert. Je kunt bijvoorbeeld een headset gebruiken. Of je kunt je telefoon op de luidspreker zetten en de telefoon bij je hoofd vandaan houden terwijl je praat.

– Het is niet goed om je mobiele telefoon in je broekzak te houden. Het is beter om deze in een tas te plaatsen of ergens anders. In ieder geval niet zo dicht op je lichaam. Nog iets waar je bewust van moet zijn. Je telefoon ontvangt en zend signalen of je nu belt of niet.

– Probeer om de mobiele telefoon uit het bereik van jonge kinderen te houden. Lange termijn gebruik verhoogt het risico op kanker.