obesity

Dat groenten goed voor ons zijn dat weten we. Maar wist je dat het eten van bepaalde groenten ook kunnen helpen om gewicht te verliezen en het moeilijke buikvet doen smelten?
In dit korte artikel zal ik je vertellen welke 3 groenten dit zijn. Als je echt je buikvet kwijt wilt dan zijn deze geweldige groenten precies wat jij nodig hebt.

Sommige chemicaliën zorgen ervoor dat je buikvet opslaat
Nieuwe studies zeggen dat sommige chemicaliën in onze omgeving en voedsel onze hormonen uit balans kunnen brengen. Het gaat hier om onder andere pesticiden, petrochemicaliën in bijvoorbeeld ons drink water en de lucht die wij inademen. Maar ook de giftige stoffen in plastic, reinigingsmiddelen, cosmetica en ga zo maar door. Deze staan bekend als schadelijke chemicaliën en ook wel als xeno oestrogenen.
Xeno oestrogenen zijn moeilijk te vermijden in de huidige tijd. We zullen altijd bloot staan aan giftige stoffen, en eenmaal in ons lichaam beginnen ze zich te gedragen als oestrogenen. Hierdoor kan een hormoon onbalans ontstaan bij zowel mannen als vrouwen.
Dus dit artikel is niet alleen voor vrouwen maar voor de mannen net zo goed. Al deze xeno oestrogenen zorgen er onder ander voor dat de onvruchtbaarheid toeneemt. Bij de man neemt de kwaliteit van sperma vaak af en vrouwen hebben meestal een menstruatie probleem. Ook zie je dat er een toename is van pcos. Daarnaast zie je dus ook overgewicht en begint ons lichaam buikvet op te slaan. Op lange termijn zie je een vergroot risico op andere gezondheidsproblemen zoals kanker.
De drie groenten die we zullen bespreken zullen je helpen om dit buikvet kwijt te raken.

Uien
Uien zijn ontzettend goed voor je lichaam. Ui kan je daarnaast ook helpen om hartproblemen te verbeteren, kunnen tegen kanker cellen vechten, kalmeren allergieën en astma en zijn goed voor je botten.

Kruisbloemige groenten
Hieronder verstaan we broccoli, kool, bloemkool, spruiten etc. Deze groenten bevatten indole-3-carbinol, welke een geweldig effect op onze hormonen heeft, met name op oestrogeen.

Pompoen
Veel mensen weten niet dat pompoen goed is voor onze hormonen. Pompoenen zijn laag in calorische waarde en hoog in beta-caroteen en vitamine A.

Het bevat een grote waarde aan kalium wat weer goed is voor onze vochtbalans. Het gebruik van kalium rijke voeding helpt om een opgezette buik te verminderen.

Ten slotte, als je deze groenten op regelmatige basis eet dan zul je zien dat ze verrassende effecten kunnen geven.