obesity

Dat groenten goed voor ons zijn dat weten we. Maar wist je dat het eten van bepaalde groenten ook kunnen helpen om gewicht te verliezen en het moeilijke buikvet doen smelten?
In dit korte artikel zal ik je vertellen welke 3 groenten dit zijn. Als je echt je buikvet kwijt wilt dan zijn deze geweldige groenten precies wat jij nodig hebt.

Sommige chemicaliën zorgen ervoor dat je buikvet opslaat
Nieuwe studies zeggen dat sommige chemicaliën in onze omgeving en voedsel onze hormonen uit balans kunnen brengen. Het gaat hier om onder andere pesticiden, petrochemicaliën in bijvoorbeeld ons drink water en de lucht die wij inademen. Maar ook de giftige stoffen in plastic, reinigingsmiddelen, cosmetica en ga zo maar door. Deze staan bekend als schadelijke chemicaliën en ook wel als xeno oestrogenen.
Xeno oestrogenen zijn moeilijk te vermijden in de huidige tijd. We zullen altijd bloot staan aan giftige stoffen, en eenmaal in ons lichaam beginnen ze zich te gedragen als oestrogenen. Hierdoor kan een hormoon onbalans ontstaan bij zowel mannen als vrouwen.
Dus dit artikel is niet alleen voor vrouwen maar voor de mannen net zo goed. Al deze xeno oestrogenen zorgen er onder ander voor dat de onvruchtbaarheid toeneemt. Bij de man neemt de kwaliteit van sperma vaak af en vrouwen hebben meestal een menstruatie probleem. Ook zie je dat er een toename is van pcos. Daarnaast zie je dus ook overgewicht en begint ons lichaam buikvet op te slaan. Op lange termijn zie je een vergroot risico op andere gezondheidsproblemen zoals kanker.
De drie groenten die we zullen bespreken zullen je helpen om dit buikvet kwijt te raken.

Uien
Uien zijn ontzettend goed voor je lichaam. Ui kan je daarnaast ook helpen om hartproblemen te verbeteren, kunnen tegen kanker cellen vechten, kalmeren allergieën en astma en zijn goed voor je botten.

Kruisbloemige groenten
Hieronder verstaan we broccoli, kool, bloemkool, spruiten etc. Deze groenten bevatten indole-3-carbinol, welke een geweldig effect op onze hormonen heeft, met name op oestrogeen.

Pompoen
Veel mensen weten niet dat pompoen goed is voor onze hormonen. Pompoenen zijn laag in calorische waarde en hoog in beta-caroteen en vitamine A.

Het bevat een grote waarde aan kalium wat weer goed is voor onze vochtbalans. Het gebruik van kalium rijke voeding helpt om een opgezette buik te verminderen.

Ten slotte, als je deze groenten op regelmatige basis eet dan zul je zien dat ze verrassende effecten kunnen geven.

8 reacties

 1. Salaam 3alaikoum Najat,

  Bedankt voor het delen van deze belangrijke info. Ik ga de groente zsm inslaan.

  Ik let sinds kort ook meer op wat ik eet. Vooral kunstmatige voeding(stoffen) sla ik over.

  Ben benieuwd naar je volgende nieuwsbericht.

  Moge allah el malik jou zegenen met meer kennis.

  Fijn dag!

  Senna

  1. alaikoum salaam Senna,

   Allahoema ameen. Jij ook dank voor je reactie, op naar een goede gezondheid incha allah.

 2. waarom kan ik de info op uw site niet kopieeren?
  al heeft het met rechten enz te maken het is goed als men info van uw site kan kopieeren en vervolgens met anderen kan delen en zo hasnats voor beide kunnen zijn.

  1. Natuurlijk wil ik hasanat delen. Je kunt mijn berichten delen via de social media knoppen of je kunt mensen verwijzen naar deze website.

 3. Ik weet niet of ik salaam mag zeggen als niet moslim,maar ik verheug mij altijd op je blog.
  Jammer dat Rotterdam zo ver weg is anders zou ik graag bij je in de leer komen.
  Woon zelf in Limburg.
  Incha allah vanuit het zuiden van Naderland

  1. Harry natuurlijk mag je mij de vredesgroet geven, wa alaik (ik wens jou hetzelfde). Leuk dat je als niet Moslim mijn blogs waardeert, ook al zijn ze soms vanuit Islamitische wijze geschreven. Jammer dat Rotterdam te ver voor jou is. Maar wie weet. Misschien kom ik ooit naar het zuiden incha allah.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *