38210848_s

Bittere Amandel olie is een geweldig product. Eeuwenlang wordt het door veel mensen gebruikt als medicijn, een pijnstiller en als een haar product. Het is een goede massage olie; die je huid verzacht, revitaliseert, voedt, zonnebrand verminderd en vooral uitwendig gebruikt wordt.

Korte geschiedenis beschrijving van amandel olie
Amandelen worden verbouwd in Noord Afrika, Marokko, Sicilie, Spanje, Zuid Frankrijk en West Azie. Ook groeien deze bomen in Palestina en Syrie.
Bittere amandelen, in tegenstelling tot de zoete amandelen, worden vooral gebruikt vanwege de genezende eigenschappen en niet om de smaak. De olie is relatief geurloos en heeft een hele lichte goud gele kleur.

Samenstelling
Amandel olie is bijna identiek aan olijf olie. De olie wordt voornamelijk gebruikt om de handen te verzachten of in de productie van zeep.

Genezende eigenschappen
Amandel olie heeft veel genezende eigenschappen en we zullen er een paar bespreken. Bittere amandel olie kan gebruikt worden bij depressie, als hydratherende huid verzorging, als een huid reiniger en anti aging olie.
Andere eigenschappen zijn anti bacterieel, anti schimmel, anti ontstekingsremmer, anti oxidant, kalmeringsmiddel, dood wormen en zorgt ervoor dat je veel gaat urineren. Hierdoor worden giftige stoffen sneller uit je lichaam afgevoerd. Het heeft nog meer genezende eigenschappen. Maar het meest bekende staat de bittere amandel om zijn anti kanker eigenschappen. Dit is voor een deel wetenschappelijk onderbouwd.

Als pijnstiller
Bittere amandel olie werkt als een soort van verdovingsmiddel in een gebied waar er ontstekingen zijn.
Uit een Turks onderzoek is gebleken dat zwangere vrouwen die hun buik 15 minuten in masseren met bittere amandel olie veel minder striemen kregen.

Contra indicaties
Wetenschappelijke onderzoeken hebben uitgewezen dat de inname van bittere amandelolie niet goed is voor mensen die anti epeliptica gebruiken, voor zwangere vrouwen en kinderen onder de 12 jaar.

Gebruik
Bittere amandel olie wordt voornamelijk uitwendig gebruikt. Het is beter om dit niet inwendig in te nemen vanwege giftige eigenschappen. Mocht je ooit bittere amandelen kopen dan mag je maximaal 5 bittere amandelen eten. Het gebruik op de huid kan wel. Het liefst mengen met een basis olie zoals zoete amandelolie, olijfolie etc.

Bestel het nu op

Meer over bittere amandelen:
http://www.youtube.com/watch?v=QeYMduufa-E
Unproven methods in cancer management Laetrile 1991:CA-A Cancer journal for Clinicians: Vol.41; 3; 187-192
“Almonds”. http://www.botanical.com/botanical/mgmh/a/almon026.html
“Almonds”. http://www.drugs.com/npp/almond-almond-oil.html
http://www.rxlist.com/bitter_almond/supplements.htm
Turks onderzoek 2012: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22594386
Bijwerkingen bittere amandelen: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1273391/
Chinees onderzoek 2014: http://www.cancerjournal.net/article.asp?issn=0973-1482;year=2014;volume=10;issue=5;spage=3;epage=7;aulast=Song

9 Best Benefits of Bitter Almond Essential Oil

“Almonds”. http://www.phytochemicals.info/plants/almond.php
“Amygdala Amara: Bitter Almond”. http://british-pharmaceutical-codex.agilityhoster.com/432.htm