32857105_s

De laatste jaren probeert de Voedsel en Warenautoriteit (VWA) kruiden en de verspreiding van hun geneeskrachtige werking plat te leggen. Het is in feite kennis die al eeuwenlang van mens op mens wordt doorgegeven. De hetze tegen kruiden gaat vaak gepaard met bang makende artikelen over het gebruik van kruiden. Ik zeg niet dat alle kruiden volledig risicoloos zijn maar altijd nog veiliger dan chemische medicijnen. Het grootste probleem tegen kruiden van de VWA is dat de werking van kruiden niet bewezen zou zijn. Ik ben het hier niet mee eens. Er zijn talloze onderzoeken waarbij van bepaalde kruiden wel een bewezen werking is.

Garcinia Cambogia-struiken, groene thee en vele andere planten zijn bekend omdat ze worden gebruikt om effectieve medicijnen te ontwikkelen om vele ziekten te genezen. Sterker nog, kruiden worden al duizenden jaren vanaf het begin van de mensheid gebruikt. In de huidige tijd zijn veel kruiden en hun werking geanalyseerd. Hierdoor kunnen wij de juiste kruiden supplementen gebruiken en combineren voor verschillende ziekten. Laten we eens kijken naar welke kruiden jij zou kunnen profiteren.

Cardio-vasculaire Problemen

Als jouw dokter jou heeft gewaarschuwd voor hartproblemen, kan knoflook jouw redding zijn. Slecht cholesterol kan worden verlaagd door herbal-supplementen te nemen. Knoflook bevat een speciale vloeistof welke de bloedstroom verbetert. Dit helpt bij het herwinnen van een goede hartslag en daarmee een gezond cardio-vasculair systeem. Slecht cholesterol kan worden verlaagd door kruiden supplementen te nemen. Groene thee bijvoorbeeld. Naast de vele andere voordelen, is groene thee ook een goed emulgeermiddel dat helpt het cholesterol te verlagen. Alfalfa is ook een kruid die goed is om je cholesterol te verlagen, bovendien verlaagt het ook je hoge bloeddruk.

Geheugenstoornissen

Je hebt vast weleens gehoord van ginkgo biloba, vanwege zijn populariteit als medicijn dat het geheugen steunt. Onderzoek heeft uitgewezen dat het dementie en de vroege stadia van Alzheimer kan verbeteren. Het is een kruid die voornamelijk te vinden is in China. Aziatische Ginseng is bovendien een katalysator bij het effectiever maken van medicijnen en wordt gebruikt voor geheugenstoornissen. Rozemarijn is ook een kruid dat het geheugen kan verbeteren, omdat het de cortisolniveau ‘s kan verlagen en helpt de hersenen ontspannen te houden.

Immuniteit en Obesitasproblemen

Fenegriekzaad is het meest prominent als het gaat om het terugdringen van problemen met de spijsvertering. En hoe kunnen we gember vergeten, een bewezen oplossing voor veel obesitasproblemen zoals diarree en maagproblemen, evenals de ondersteuning bij de behandeling van pijnlijke gewrichten en spieren.

Aloë Vera is een leger van slechts één ingrediënt, het helpt bij de bestrijding van ziekten zoals artritis, epilepsie, diabetes en astma, en vele andere immuun problemen.

Seksuele Problemen

Panax Ginseng, ook bekend als rode Koreaanse Ginseng, is een goedgekeurd kruid dat helpt bij het terugdringen van menstruatie problemen en seksuele stoornissen zoals erectiestoornissen..

Hoewel de natuur alle mogelijke oplossingen bevat om vrijwel elke menselijke aandoening, fysiek of psychologisch, te genezen, is het altijd aan te raden om het advies van je dokter op de eerste plaats te zetten. De mogelijkheid op bijwerkingen bestaat, maar er zijn een aantal voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen om deze ongemakken te voorkomen. Het gebruik van kruiden kan dan een aangename verassing zijn.

Wil je meer van kruiden geneeskunde weten? Op 15 Maart verzorgen wij een 1 daagse cursus kruiden geneeskunde. Schrijf je nu in!

2 reacties

    1. Incha allah zul je veel informatie krijgen waar je veel aan hebt. Als er onderwerpen zijn die je graag tijdens de cursus terug wilt zien dan horen wij het graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *