De Islam hecht veel belang aan kennis, leren en onderwijs. Toen de Koran werd onthuld, was het eerste woord van het eerste vers ‘iqra’, dat wil zeggen, lees. Onderwijs is dus het uitgangspunt van iedere menselijke activiteit. Een Moslim moet op de eerste plaats streven naar kennis voor Allah, de verhevene en daarnaast voor de betere bevordering van het welzijn van de mensheid. Met andere woorden,je moet kennis werven om je heer en zijn schepselen te dienen. Voor mij persoonlijk is dit het opdoen van kennis over Islamitische geneeswijzen en het toepassen van deze geneeswijzen. Wat is er mooier dan het helpen van mensen op een manier waarmee je ook je geloof verrijkt?

Een aantal jaar geleden zijn wij begonnen met het geven van de cursus hijama en cupping onder de naam “instituut voor hijama en cupping”. De eersten in Nederland met geen enkel voorbeeld waar wij ons voordeel mee konden doen. In de loop der jaren zijn wij ons steeds verder gaan professionaliseren. Natuurlijk is dit een doorgaand proces. Nu zijn we zo ver dat we veel meer kennis willen overdragen. Vooral op het gebied van Islamitische, natuurlijke geneeswijzen en zijn we uit de naam “Instituut voor hijama en cupping” gegroeid. We hebben onze naam dan ook veranderd in Islamic medicine academy Nederland (IMAN). Met trots presenteren wij onze nieuwe cursussen in de geest van de sunnah.

Cursus: Introductie in de kruiden geneeskunde

De profeet, vrede zij met hem, gebruikte naast hijama en roqyia ook kruiden als geneeswijze.

Zolang we hier op deze planeet zijn, vertrouwen mensen al op kruiden, vanwege hun smaak en geneeskrachtige werking. Door de jaren heen leidde mondelinge overlevering tot een verzameling van kruidenkennis, die van generatie op generatie werd doorgegeven.
Zelfs degenen die sceptisch staan tegenover het gebruik van kruiden bij het behandelen van ziekten, weten dat veel moderne medicijnen zijn afgeleid van kruiden. Onderzoek overal ter wereld bevestigd – en er worden vele nieuwe ontdekkingen gedaan op het gebied van- dit medicinaal gebruik van planten. De wetenschap komt weer terug bij het begin en voor kruiden is de toekomst rooskleuriger dan ooit.

Op 15 Maart 2015 organiseren wij een 1 daagse cursus kruidengeneeskunde. Lees hier meer over op https://www.hijamaencupping.nl/product/introductie-kruiden-geneeskunde/

Cursus: Islamitische psychologie

Leer alles over Islamitische psychologie en krijg inzicht krijgen in psychische problemen, de oorzaken en de oplossingen hiervoor vanuit een islamitisch perspectief. Leer over de ware psychologie, ver van de talloze subjectieve tegenstrijdige theorieën. Lees meer op https://www.hijamaencupping.nl/product/816/.

We hopen jullie incha allah binnenkort te zien!

Najat Haddouch