17603627 - black hair background  long dark hair texture

17603627 – black hair background long dark hair texture

Heb jij ook last van haaruitval?
Mannen en vrouwen houden van dik, gezond en glanzend haar. Helaas hebben veel mensen last van haaruitval. Daarom werken wij al geruime tijd met een low level laser apparaat. Dit apparaat zorgt er voor dat de haaruitval stopt en de haargroei wordt gestimuleerd. Het is wetenschappelijk bewezen. Je kunt hier meer over lezen op https://www.hijamaencupping.nl/overige-behandelingen/haaruitval/

Vaak ligt de oorzaak in tekorten van vitaminen en mineralen of door verstoringen in hormonen. Ook doet de hoeveelheid giftige stoffen in ons lichaam onze huid en haren geen goed. Om deze oorzaken goed aan te pakken zul je naast hijama je voedings patroon moeten veranderen. Ook zijn er kruiden die haaruitval tegen gaan en haargroei juist bevorderen.

Welke vitaminen voor gezond haar
Er zijn een aantal vitamines die vooral voor haren erg belangrijk zijn. De eerste en meest bekende zijn de b vitamines en met name biotine. Deze worden als eerste aangeraden bij haaruitval.

Panthenol of vitamine B5 wordt vaak toegevoegd aan shampoos of andere haarproducten om het haar wat dikker te maken. Deze vitamine is in staat om het haar binnen te dringen en van binnenuit te voeden. Helaas zijn er aan deze shampoos ook allerlei schadelijke stoffen toegevoegd zoals parabenen en sulfaten. Deze chemische stoffen zijn sterk reinigende en schuimende stoffen die ook aan industriële schoonmaak middelen worden toegevoegd. Omdat ze zo agressief zijn word je haar en hoofdhuid ontdaan van alle oliën en vocht.

IJzer tekort kan een oorzaak zijn van haaruitval. Vooral wanneer er een echte bloedarmoede aanwezig is dan zal je lichaam je haren niet als prioriteit zien. Ijzer gaat dan als eerste naar belangrijke vitale organen in plaats van naar je haar. Je kunt dan ook last van haaruitval krijgen.
Silicium is één van de belangrijkste mineralen in ons lichaam. Bij een tekort aan silicium verhardt het collageen waardoor de haarwortel beklemd raakt in het haarzakje. Je kunt hiervoor silicium in nemen.

Kruiden voor gezond haar
Rozemarijn is een geweldig kruid wat je voor veel klachten kunt toepassen. Het staat bekend om zijn toepassingen tegen haaruitval, roos en het gezond houden van je hoofdhuid.
Lavendel is een ander kruid die de conditie van je haar sterk kan verbeteren. Lavendel kan je helpen om je haar weer mooi en glanzend te krijgen.
Tijmolie kan haaruitval tegen gaan en bevordert de haargroei. Regelmatig deze olie in het haar masseren zorgt voor een goede doorbloeding op de hoofdhuid. Dit zorgt er weer voor dat haar sneller groeit, dikker wordt en meer glanst.
Maar mijn grote favoriet is en blijft castor olie. Waarom? Vanwege mijn eigen ervaringen met dit middel. Castor olie staat al eeuwenlang bekend om de haargroei bevorderende eigenschappen. Je kunt het zelfs toepassen om je wimpers langer en voller te maken. Geen wimper extensions nodig met castor olie.

Hoe kun je deze middelen gebruiken?
1/3 deel castor olie
1/3 deel habbat sawda olie
1/3 deel pure olijfolie
20 druppels tijmolie
20 druppels rozemarijnolie
20 druppels lavendelolie
(Al deze oliën zijn verkrijgbaar bij www.Sifha.nl)

Dit geheel mengen en in een bruine glazen fles overgieten. Je kunt dit mengsel voor het slapen gaan op je hoofdhuid aanbrengen met zachte masserende bewegingen. Dit de gehele nacht in laten trekken en de volgende ochtend uitwassen. Het liefst met een shampoo zonder sulfaten en parabenen.