24143274_s

Heb jij ook wel eens een neus spray gebruikt als je verkouden was en je holtes helemaal vol zaten? Ik heb ze vroeger vaak gebruikt en bij mij hielp het niet. Toen ik mij meer ging verdiepen in kruiden geneeskunde was dit een van de eerste recepten die ik probeerde. En ik moet zeggen dat het effect geweldig was. Had ik maar eerder geweten hoe je een “ontstoppings pot” met oliën kunt maken. Je hebt hier niet veel voor nodig en het is zo gepiept.
Hoe jij je eigen “ontstoppings middel” kunt maken.
– Neem een glazen potje dat over je neus past.
– Plaats hier 1 tot 3 watten bolletjes in of wattenschijfjes.

22401845_ml

Daarna kun je de volgende oliën op de wattenbolletjes toevoegen.
– 15 druppels Oregano olie (antibiotica, ontstekingsremmend)
– 15 druppels Tea tree olie (anti virus, natuurlijk antibiotica, anti schimmel)
– 15 druppels Laurier olie (goed bij sinitus, griep, luchtweginfecties, keelpijn)
– 15 druppels Rozemarijnolie (ontstekingsremmend, goed bij luchtweginfecties)

Alle deze producten zijn verkrijgbaar bij www.sifha.nl

Hoe te gebruiken:
Als je verkoudheid begint of je voelt dat je holtes vol lopen dan kun je de pot openen, deze over je neus plaatsen en heel rustig en diep ademen. Als je een grotere pot hebt dan kun je hem ook gedeeltelijk over je mond plaatsen zodat de hitte van de adem de stoffen in de oliën vrij laat komen. Dit kun je zo vaak herhalen als je zelf wilt. Als de sterkte van de olie begint af te nemen dan kun je weer een aantal druppels olie toevoegen.
Natuurlijk kun je dit middeltje ook bij je kinderen gebruiken. Het is altijd beter dan chemische neusspray’s.

®Najat Haddouch