22075076_s

Borstvoeding
Onderzoekers van CDC’s National Centers for Immunization and Respiratory Disease (NCIRD) hebben in een onderzoek gezegd dat vanwege de boost die het immuunsysteem van moedermelk krijgt, zogende moeders de borstvoeding een paar dagen moeten stoppen bij het krijgen van een vaccin. De moedermelk zou de werking van het levende rotavirus vaccin tegengaan. Dit is een vaccin wat in het basis vaccinatieschema zit.
Deze uitspraken worden gedaan om het vaccin zijn werk te laten doen. Want tijdens het toedienen van dit vaccin krijg je een verzwakte vorm van levende ziekteverwekkers samen met een aantal andere giftige stoffen zoals o.a. kwikverbindingen en aluminiumzouten geïnjecteerd. Deze stoffen zijn giftig voor het lichaam en veroorzaken zenuwprikkeling en schade aan het zenuwstelsel. Meer informatie hierover kun je op http://www.vaccinvrij.nl/ vinden.

Maar als je het advies van het CDC goed tot je door laat dringen dan is dit toch de omgekeerde wereld! Begrijpen ze niet wat ze eigenlijk met dit onderzoek bewijzen? Met dit onderzoek wordt namelijk duidelijk dat moedermelk in staat is om een levend virus onschadelijk te maken omdat het immuunsysteem een enorme boost krijgt. En in plaats van dit als een goede eigenschap te zien en borstvoeding juist aan te moedigen wordt het in dit onderzoek en advies gemarkeerd als een negatief effect.

Borstvoeding in de Islam
In een tijd waarin niet zo veel bekend was over de goede eigenschappen van borstvoeding werd het geven van borstvoeding aangeraden en zelfs verplicht gesteld. Borstvoeding is een bewezen recht van het kind volgens de regels van de Islam en moet aan het kind gegeven worden. Hier is geen meningsverschil over. Natuurlijk mits de moeder aan deze verplichting kan voldoen.
” Moeders zullen hun kinderen twee volle jaren zogen, dit is voor hen, die de zoogtijd wensen te voltooien( 2:233).
Wat een wijsheid zit er in ons geloof. Nu ruim 1400 jaar later zijn de goede eigenschappen bewezen en wordt borstvoeding door heel veel organisaties aangeraden.

Borstvoeding in de wetenschap
Borstvoeding heeft verschillende goede bewezen gezondheidseigenschappen voor zowel moeder als kind:
– Borstvoeding bevredigt de emotionele behoeften van de baby
– Geen borstvoeding geven verhoogt het risico van de moeder op borstkanker
– Kunstvoeding wordt in verband gebracht met een lager IQ
– Borstvoeding vergemakkelijkt het loskomen van meconium (plakkerige substantie in de darmpjes)
– Borstvoeding bevat antistoffen tegen ziektes en helpt bij de ontwikkeling van het afweersysteem van de baby
– Borstvoeding beschermt tegen de ziekte van Crohn
– Kunstvoeding verhoogt het risico van het kind om Diabetes type I (insulineafhankelijke- of jeugddiabetes) te krijgen
– Geen borstvoeding geven vergroot het risico van het krijgen van baarmoederkanker
– Kunstvoeding verhoogt voor de baby de kans op het ontwikkelen van allergieën
– Moedermelk verkleint voor de baby het risico van astma
– Kunstvoeding verhoogt voor de baby de kans op middenoorontsteking
– Kunstvoeding kan het risico van wiegendood (S.I.D.S.) vergroten

Helaas wordt het geven van borstvoeding niet lang volgehouden. Dit heeft verschillende oorzaken. In 2005 startte 79% van de moeders in Nederland na de bevalling met het geven van borstvoeding. Na een maand krijgt 54% van de baby’s de borst. Na drie maanden is dat 35% en na zes maanden nog maar 25%.

Bronnen:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20442687
http://islamqa.info/en/20759
http://www.vaccinvrij.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *