25039211_s

Regelmatig worden ouders opgeschrikt door een bericht van school. Er is dan weer een kind met hoofdluis en de ouders hebben er weer een extra taak bij. Vaak worden dan chemische middelen gebruikt om de hoofdluis weg te krijgen. Terwijl je ook natuurlijke middelen kunt gebruiken. Bijvoorbeeld Neem olie. Neem olie bevat “limonoiden,” welke een natuurlijke insectenverdelger is. Dus je kunt hier ook hoofdluis mee behandelen. Een aantal  studies laten zien dat shampoos die  neem olie bevatten goed zijn tegen hoofdluis. In 2011 is hierover een studie gepubliceerd in Parasitology Research. In dat onderzoek kwam naar voren dat kinderen werden behandeld met shampoo die neem olie bevatte. In een geval werden alle luizen gedood na een behandeling van 10 minuten. Anderen die hadden een behandeling van 20 minuten nodig.

Neem olie is afkomstig uit de zaden van de neem boom (Azadirachta indica) en heeft In de ayurveda een lange traditie. Het  wordt gebruikt voor heel veel haar en huidproblemen. Neem olie bevat verschillende vetten zoals linolzuur die goed zijn voor de huid.

Waar wordt neem olie nog meer voor gebruikt

In de natuurgeneeskunde is neem olie vooral gebruikt in de behandeling tegen roos of een droge hoofdhuid. In deze gevallen kun je de neem olie in de hoofdhuid masseren en even laten intrekken. Ongeveer 30 minuten is voldoende voordat je het uitspoelt.

Neem olie wordt ook gebruikt bij nagel schimmel en staat ook bekend om de verzachtende eigenschappen van de huid.

Neem Olie is ideaal tegen acne. Het helpt je huid te verzachten, kalmeert een geïrriteerde huid en ontstekingen, droogt puistjes uit en dood de bacteriën die op de acne huid kunnen zitten. Hierdoor voorkomt het verdere uitbarstingen. Ook zorgt de hoge omega vetzuur ervoor dat er geen littekens achterblijven.

Goede eigenschappen van Neem olie

Er zijn een aantal wetenschappelijke bewijzen waarin duidelijk wordt dat Neem olie de groei van micro organismen, zoals bacteriën en schimmels remt.

Ook zou je een combinatie van neem en kokosolie kunnen gebruiken als een anti muggen beet middel (Southeast Asian Journal of Tropical Medicine and Public Health in 1995).

Waar is deze olie te krijgen?

Onder andere in de webshop van www.sifha.nl