20141013_093833

Begin vorige week stond er een artikel in bladna.nl. Het is een artikel waarbij er een youtube filmpje werd getoond over sihr in schapenhoofden van het offerfeest. De schrijver zegt “dit gebeurt nog steeds in Marokko in de 21e eeuw”! Het ongeloof en de ontzetting hierover druipt hiervan af. Helaas gebeurt dit niet alleen in Marokko. Al staat Marokko wel bekend als een van de grootste sihr landen. Het gebeurt ook in Nederland. Op grote schaal zelfs. Toen ik in 2008 met hijama behandelingen begon had ik weinig kaas van dit onderwerp gegeten. Ik werkte toen nog in de psychiatrie en onwetend en naïef als ik was, dacht ik dat klachten die te maken hadden met sihr of bezetenheid psychisch waren. Totdat ik iets engs mee maakte tijdens een hijama behandeling. Tijdens een behandeling kreeg een patiënte een aanval en de djin sprak tegen mij. Daarna ben ik me in dit onderwerp gaan verdiepen en werd roqya ook een behandelaanbod.

Wij voeren jarenlang dagelijks meerdere roqya behandelingen uit en hebben bijna alles wel een keer meegemaakt. Maar wat mij nog steeds verbaasd is dat jonge vrouwen naar tovenaars gaan. Omdat ze gezondheidsklachten hebben, bepaalde wensen zoals een huwelijk of om andere zaken. Ze dragen van alles bij hun en inmiddels hebben wij een “voodoo kast” waarin we dit allemaal opbergen zodat we dit later op de dag op de juiste wijze kunnen vernietigen. Vaak beseffen mensen niet dat dit shirk is en dat het een hele grote zonde is. Het wordt soms goed gepraat onder het mom van “ik wil alleen maar het goede, ik doe er niemand kwaad mee”.

Soms nemen mensen ook sihr mee die ze bij hun thuis hebben gevonden. Vaak heel toevallig en soms op plekken waar het waarschijnlijk al jaren heeft gezeten. Het jammere is dat deze mensen vaak ook al bij meerdere tovenaars zijn geweest om hun klachten te verhelpen en van de sihr of bezetenheid af te komen. Het is onwetendheid en het is helaas ook een cultuur probleem. Dit kunnen wij alleen bestrijden door er over te praten, te delen en kennis te verspreiden. Mensen moeten weten dat het consulteren van tovenaars niet toegestaan is. En dat roqya, hijama en alles wat binnen de kaders van de Islam valt wel is toegestaan bij de bestrijding van sihr, bezetenheid of het boze oog.

Hierboven een foto van amuletten die wij hebben ingenomen!