IMG_20140905_145836 (2)

Zwarte Komijn; Het bijzondere zaad

De afgelopen jaren heb ik veel mensen gezien die op de een of andere manier met kanker in aanraking zijn gekomen. Niet zo vreemd aangezien het afgelopen jaar bij ongeveer 101.500 mensen in Nederland kanker is geconstateerd. Helaas ben ik er pas geleden ook mee geconfronteerd vanuit mijn directe omgeving. Dit was voor mij de reden om me weer te realiseren dat wij onszelf moeten beschermen voor het te laat is. Er zijn meerdere dingen die je kunt doen om jezelf zo goed mogelijk te beschermen. Natuurlijk heeft veel te maken met je voeding en levensstijl. Maar wat kun je nog meer doen? Het volgende middel is een krachtig middel dat sterke anti kanker stoffen bevat.

Zwarte komijn
Een van de wondermiddelen die wij kennen is Zwarte komijn. Zwarte komijn, black seed, habbat sawda of habbat el baraka is de benaming voor Nigella sativa. Het is een superfood dat in alle grote culturen gebruikt word tegen allerlei ziekten en klachten. Vanuit de beschaving van de Egyptenaren, de oude Grieken, traditional chinese medicine en de Ayurveda.

Wat is zwarte komijn?
Zwarte komijn is familie van de boterbloem. De zaadjes zijn zwart en dun en ze bevatten meer dan 100 bestanddelen waarvan er een aantal nog steeds niet bekend zijn.

Waar is het goed voor?
Wetenschappelijke onderzoeken hebben ook bevestigd dat Zwarte komijn een van de meest krachtige medicinale planten is die er bestaat. Maar wat voor mij belangrijker is dan de wetenschappelijke onderzoeken is de hadith. De profeet Mohammed (vrede zij met hem) zei: “Gebruik dit zwarte zaad regelmatig omdat het een geneesmiddel voor elke ziekte bevat, behalve voor de dood”. (Hadith sahih al-Bukhari). En zo zijn er meer overleveringen over dit bijzondere zaad.

In een aantal studies is zelfs naar voren gekomen dat zwarte komijn extract kan helpen als remedie tegen Kanker. Zelfs tegen pancreas kanker welke een van de dodelijkste en moeilijk behandelbare soort is. Het Hilton Head research heeft gepubliceerd dat Zwarte komijn vecht tegen ziekten door een toename van:
– De groei van beenmergcellen met een toename van 250%
– Remt de tumor groei met 50%
– Stimuleert het immuunsysteem en verhoogt de interferon productie (welke de cellen beschermt tegen het schadelijke effect van virussen)
– Heeft sterke antibacteriële effecten
– Verlaagt het bloedsuiker gehalte (kan dus ingezet worden bij behandeling tegen Diabetes)

Uit dierstudies bleek dat twee derde van de muizen die zwarte komijn zaad olie kregen overleefde na 30 dagen ondanks bewuste inspanningen om kanker te veroorzaken. Terwijl geen van de muizen in de controlegroep overleefden. Zwarte komijn is vooral effectief tegen agressieve kankers.

Om de juiste dagelijkse werkzame stoffen binnen te krijgen hebben Sifha.nl en ik een nieuw product ontwikkeld. De Sifha.nl black seed capsules. Daar hoef je maar 1 keer per dag een capsule van te nemen en je hebt de juiste dosis binnen. Makkelijker kan het niet. Dus bescherm jezelf en ga naar de website van Sifha.nl.