Wat is Api therapie?

Api therapie

Api therapie komt van het Latijnse woord Apis, wat “Bij” betekent. Tijdens de therapie wordt dan ook gebruikt gemaakt van bijenproducten, zoals o.a. honing, propolis, royal jelly en bijengif.

 

Hoe gaat Api therapie in zijn werk en wat zijn de voordelen?

In totaal zijn er 10 verschillende geneeskrachtige bijenproducten. Dit zijn: honing, bijenwas, pollen, bijenbrood, propolis, koninginnengelei of gelee royal, darrenlarven, bijengif, de lucht uit de bijenkast en extracten uit de gehele bij.

Deze bijenproducten kunnen elk op meerdere manieren worden ingezet en brengen een flink aantal gezondheidsvoordelen met zich mee. Hieronder uitleg over de meest gebruikte producten:

  • Honing:Honing is niet alleen een heel waardevol en gezond voedingsmiddel, maar ook een waar medicijn wat al duizenden jaren met succes wordt ingezet. Honing werkt zeer breed geneeskrachtig; het is antibacterieel en ontstekingsremmend. Daarnaast werkt honing versterkend op het immuunsysteem.Honing wordt door ons zowel inwendig als uitwendig (bijvoorbeeld bij de wondverzorging) toegepast en geadviseerd.
  • Bijenwas:Bijenwas heeft de eigenschap om zich goed te vormen  wanneer het op lichaamstemperatuur is én het houdt ook warmte goed vast. Daarom wordt bijenwas gebruikt als wikkels en pakkingen bij allerhande klachten die baat hebben bij warmte (zoals spierpijn, stramme gewrichten en hoofdpijn).Een speciale apitherapeutische vorm van het inzetten van bijenwas is het gebruik van oorkaarsen, meer informatie hierover kun je vinden onder het kopje “oorkaars behandeling”.
  • Bijengif:Bijengif werkt met name positief bij chronische aandoeningen die met chronische ontstekingsreacties gepaard gaan. Denk aan reumatoidearthritis, Ms en alle andere auto immuunziekten.Bijengif kan – mits je niet allergisch bent – op verschillende manieren worden toegepast. Bijensteektherapie werkt bijvoorbeeld het beste in combinatie met de acupunctuurpunten. Daarnaast wordt bijengif ook verwerkt in medicinale producten. Er bestaan onder andere bijengifzalven, injecties met bijengif, bijengifbereidingen in honing, bijengifdruppels, bijengiftabletten en bijengifcapsules.

 

Nieuwsgierig naar wat api therapie voor uw gezondheid kan betekenen? Maak gerust een afspraak met ons middels de oranje knop of middels het contactformulier aan de rechterkant.

 

De bij heeft een belangrijke plaats in de Koran. Er is zelfs een heel vers naar dit bijzondere beestje genoemd (Sura 16 An nahl de bij).

Ook is de volgende hadith bekend: Sa’eedibnJubayr (moge ALLAH tevreden met hem zijn) overlevert op gezag van Ibn ‘Abbas (moge ALLAH tevreden met hem zijn) dat de Profeet (vrede zij met hem) zei:

“Genezing is in 3 zaken; Het drinken van honing, de incisie van de Mihjaam (degene die Hijaamah doet) en het branden met vuur(Al-Kaj), maar ik verbied mijn Ummah Al-Kaj.”

(SaheehBukharinr 5269)

Maak online een afspraak